Sushi

Sushi med kärlek och omtanke

Sushi

Sushi på riktigt

Vi gör alla klassiska Sushi varianter för stora och små sällskap till såväl lunch som middag hos oss på Nia Hao eller för avhämtning eller Catering.

Sushi fakta

Sushi (japanska 寿司、鮨、鮓 eller すし) är en japansk maträtt bestående av kokt rundkornigt ris som smaksätts med en vinägerblandning, vanligen tillsammans med fisk (rå eller tillagad), rom och/eller skaldjur. Sushi ätes vanligen tillsammans med wasabi, inlagd ingefära (Gari) och japansk soja. Vanliga ingredienser i sushi är tonfisk, räkor (oftast större sorter, exempelvis jätteräkor), lax, krabba, avokado, gurka, bläckfisk, ål och tamagoyaki. Annat man kan ha i sin sushi är olika sorters kött, kyckling och grönsaker.

Ordet sushi kommer från en böjning av adjektivet 酸い (sui) vilket betyder sur.

Sushi vad är det?

En vanlig missuppfattning är att sushi är liktydigt med rå fisk, vilket inte stämmer, då rå fisk på japanska restauranger kallas sashimi.

Vi på Ni Hao Sushi & Dumplings har lång och gedigen erfarenhet av Sushi och sätter en ära att tillreda av de bästa råvarorna som finns att få, alltid med soppa eller sallad för den som så önskar. Ring gärna innan så vi hinner förbereda din Sushi innan.